Slatki Pelin i COVID-19                                          

Slatki pelin u bašti

Pema časopisu ChemRkiv (Liu & Li, april 2020), koronavirus COVID-19, verovatno  ima mehanizam infekcije sličan plazmodijumu malarije . Drugim rečima, virus KORONA  izazIva  upalu pluća  na indirektan način kao i plazmadijum malarije. To rezultira tipičnim slikama pluća sa kristalisanim ugljen-dioksidom karakterističnim za mnoge ozbiljne bolesnike zaražene  sa COVID-19.

To implicira  pitanjem : da li antimalaraci leče ili pomažu lečenju kod COVID-19?

Hlorokin lek koji se pravi od  biljke Artemisia Annua  odnosno od Slatkog pelina, pokazao se kao vrlo delotvoran u prvoj fazi  kod COVID-19 a  kao i kod prve faze malarije.  Po Francuskoj  ganizaciji La Maison de L” Artemisia  uspešnost   lečenja malarije sa hlorokinom je oko 79 %.   Upotrebom Slatkog pelina  taj procenat izlečenja je preko 99 %.  To je i normalno jer  Slatki pelin ima osim artemisinina bar još 10 jedinjenja koja doprinose njegovom dejstvu. Mnogo  je efikasnije koristiti  biljku slatki pelin od artemisinina.

   Osim toga slatki pelin se može koristiti i preventivno, hlorokin i ostali lekovi NE.

Slatki pelin se može koristiti i za  vreme bolesti.

Slatki pelin se može koristiti i za oporavak od    COVID-19,

-----------------------------------------

Dodato  13.01.2022.

Uporedjujući izveštaje više različitih instituta iz USA i iz Evrope, Slatki pelin nema efekte na viruse dok ne udju u ćeliju, a posle toga ih eliminiše.  zaključak je da treba koristiti Slatki pelin za vreme bolesti, i posle za oporavak. Svi ovi testovi su izvedeni na živim virusima, ali u labaratoriskim uslovima. 

---------------------------------------------------------------------

Sve gore navedeno  je  samo moje razmišljanje i samo moji izaključci.

Slatki pelin pred cvetanje

                   Biljka Slatki Pelin i  Institut Max Planck   26.06.2020 god.

 Istraživači sa nemačkog Instituta Max Planck u Potsdamu već nedeljama sarađuju sa istraživačima sa berlinskog Slobodnog univerziteta i drugim institucijama, ispitujući da li bi ekstrakt biljke Artemisia Annua i njegovi derivati artemisinina na kraju mogli da se koriste u borbi protiv novog koronavirusa.

„Iz biljke Artemisia Annua izvukli smo  čiste supstance i kombinovali ih sa virusom“, objasnio je Direktor  prestižnog istraživačkog centra  Maks-Planck u Nemačkoj Prof. Dr  Peter H. Seeberger.

„Budući da radim sa kombinacijama biljaka Artemisia, vrlo su mi poznate zanimljive aktivnosti biljaka koje mogu delovati protiv različitih bolesti, uključujući čitav niz virusa“, ​​rekao je Seeberger.

Rekao je da je zbog toga za njega i njegove kolege imalo smisla istražiti moguće efekte na Sars i CoV-2. Po njihovim rečima  etilalkoholna tinktura slatkog pelina je aktivna protiv SARS i COV2.

Biljka Slatki Pelin i  Institut Max Planck 20.12.2020 god.

Bio sam iznenađen da su etanol ekstrakti artemisinina znatno bolje funkcionisali nego čisti derivati i da je dodavanje kafe povećalo aktivnost“, kaže Klaus Osterrider, profesor virusologije na Slobodnom univerzitetu u Berlinu.

Poslednjih godina otkriven je ogroman potencijal ovog molekula i njegovih derivata u borbi protiv drugih bolesti , poput raka, autoimunih, inflamatornih ili parazitskih bolesti. Pored toga, odličan indeks bezbednosti ove biljke i njeni minimalni neželjeni efekti pretvaraju Artemisia Annua i njen glavni molekul artemisinin u potencijalnog kandidata za borbu ili barem povećanje stope oporavka od ove bolesti.  Direktor Peter Sebergeer trenutno se smatra najintelegentnijim čovekom na planeti  i važi za najvećeg strčnjaka za sve vrste pelina. Institut ima preko 20000 zaposlenih od toga 35 su Nobelovci.

Šta kaže Peter Sebeerger o Slatkom pelinu i Corona virusu,   na moju  veliku tugu ovaj klip ima nešto preko 3000 pregleda, a većina pevačica ima milionske preglede, zaključak izvedite sami.  

https://www.youtube.com/watch?v=jq5CX-kbVQc

Slatki pelin  Jul 2020

Biljka Slatki Pelin   i Nobelova nagrada za lečenje malarije

    U zadnjih par godina sve više ga koriste za lečenje leukemije, kancera pluća, dojke, prostate i uopšte protiv svih  vrsta kancera.  Slatki Pelin postao je planetarno poznat posle Nobelove nagrade za medicinu 2015 g. koju je dobila Kineska naučnica Dr. Tu you you.  Ona je  2000 g.  izabrana od  k.p.  Kine da rukovodi  projektom  za istraživanje lekovitih biljaka. Dr. Tu je izabrala 17 najboljih kineskih stručnjaka i ofirmila svoj tim.  Oni su od 2000 g. do 2015 g.  ispitali oko 2000 lekovitih biljaka I izdvojili samo jednu super biljku Slatki Pelin  latinski naziv  Artemisia Annua. Milioni ljudi su izlečili malariju sa slatkim pelinom. Oni su  iz slatkog pelina izdvojili sastojak Artemisinin, a od njega prave artisunat i još neke derivate od kojih kasnije prave Hlorokin kao lek za  prvu fazu malarije.  Ovo je sigurno najveće i najskuplje istraživanje lekovitih biljaka u istoriji. 

.Slatki pelin Avgust 2020

Biljka Slatki Pelin   i Madagaskar

  Biljna mešavina pod nazivom Covid Organics u opticaju je ne samo na Madagaskaru Naručuju je i druge afričke zemlje, poput Tanzanije, Toga, Čada, Nigerije i Gvineje Bisao. Još nema naučnih dokaza da to sredstvo zaista deluje.  Predsednik Madagaskara kaže da nemaju ni jedan smrtan slučaj od kovida-19. Glavni sastojak Covid Organics-a je Artemisia Annua odnosno Slatki Pelin.   Ja sam proveravao na internetu  broj stanovnika na Madagaskaru je oko 28.000.000  a broj umrlih od Kovida-19 na Madagaskaru  koji prijavljuje   SZO je zanemarljiv u odnosu na broj stanovnika.                                                                 



Proizvodnja lekovitog bilja  Zoran Kostić  Blace 2020 god.

Tel.  0603006788        pelinzoran@gmail.com


12.01.2021.     Konačno i u SAD potvrdjeno da Slatki pelin  uspešno deluje protiv Korona virusa 

Znanstvena studija otkrila: Slatki pelin zaustavlja koronavirus u stanicama

Američki znanstvenici proveli su istraživanje u kojem se pokazalo da ekstrakti aromatičnog slatkog pelina (Artemisia annua) koče razmnožavanje virusa SARS-CoV-2, uzročnika bolesti COVID-19.

Slatki pelin biljka je porijeklom iz Azije koja proizvodi antimalarijski agent artemisinin, a znanstvenici sa Sveučilišta Columbia u New Yorku, Sveučilišta Washington i Politehničkog instituta Worchester pokazali su da ekstrakti slatkog pelina bazirani na artemisininu, potpunim flavonoidima ili samo iz suhog lišća te biljke pokazuju antivirusnu aktivnost protiv novog koronavirusa.

Ovo je prvo izvješće o učinkovitosti ekstrakata dobivenih u vrućoj vodi iz A. annue s četiri različita kontinenta protiv virusa SARS-CoV-2. Dodatne studije odredit će učinkovitost in vivo kako bi dokučile može li A. annua poslužiti kao jeftina terapija za liječenje infekcija virusom SARS-CoV-2, kaže američka znanstvenica Pamela Weathers, koja je zajedno s kolegama iz navedenih institucija provela studiju.

Slatki pelin pokazao je antivirusnu aktivnost i ranije

Jedna studija provedena 2005. godine isto tako je pokazala da slatki pelin ima antivirusni učinak i protiv virusa SARS-COV-1, koji je bio odgovoran za epidemiju SARS-a 2002. i 2003. godine.

Američki znanstvenici postavili su hipotezu da u prah smrvljeni osušeni listovi slatkog pelina koji bi se stavili u pilulu, mogu predstavljati jeftin pristup liječenju infekcija sa SARS-CoV-2.

Svi ekstrakti pokazali su anti-koronavirusnu aktivnost. Čak niti starost uzorka nije igrala ulogu u učinkovitosti, jer je i uzorak prikupljen još 2008. godine pokazao jednaku antivirusnu aktivnost kao i svježiji uzorci.

To zapravo sugerira da su aktivni sastojci u biljci kemijski stabilni bez obzira na uzgoj i ako su dugoročno pohranjeni na suhom mjestu i na sobnoj temperaturi, zaključili su američki znanstvenici.

Otkrili su i da ekstrakti te biljke imaju minimalan antivirusni učinak protiv pseudovirusa koji sadrže šiljasti protein virusa SARS-CoV-2, pomoću kojeg taj virus ulazi u stanice. Zbog toga su zaključili da slatki pelin koči virus tek kad se on nađe u stanici domaćina.

Ispitali učinkovitost na sebi

Kako bi istražili učinak konzumacije praha suhog lišća slatkog pelina, Weathers je uzela 3 grama tog praha u obliku pilula, a njezin tim pratio je artemisinin kao marker molekulu iz uzoraka njezine krvi koje su prikupili dva i pet sati nakon uzimanja pilula.

Na kraju ističu kako su klinička testiranja jasno potrebna za potvrdu učinkovitosti, no studija sugerira da konzumacija razumne količine praha suhog lišća slatkog pelina može poslužiti kao jeftina terapija infekcije novim koronavirusom.

Kraj citata

Nigde nije navedeno koje su kapsule,  ja mislim da su kapsule veličine 00  i da treba koristiti vegan kapsule na primer od  pirinča.  Pre upotrebe kapsula treba proveriti da li ste alergični na Slatki Pelin. 

 https://spectrumnews1.com/ma/worcester/news/2021/05/05/wpi-sweet-wormwood-coronavirus-study

 Kostić  Blace 2021 god.

Tel.  +381601907802          Srbija

Za unapređenje daljeg rada možete donirati na paypal link https://paypal.me/zorankostic58?country.x=RS&locale.x=en_US

Hvala unapred

Коментари

  1. Лично користим чај од слатког пелина сваког јутра пре доручка, у континуитету од 7 дана, затим уз паузу од 3 дана такође настављам са истим чајем и могу рећи да се и у овој ситуацији са короном осећам потпуно безбедно !!! Такође моја супруга користи крему која садржи у саставу највећи део слатког пелина и могу рећи да је третирала шаке обе руке због отока зглобова (артритис) на шаци и одмах после првог третмана престали су болови и оток се умањио. После третмана од неколико дана болови су у потпуности престали, а оток драстично умањио, а такође извесне флеке на кожи су у потпуности нестале. Постоји могућност да крема позитивно делује и по потреби третманом на осталим деловима тела уколико су присутне поменуте нелагодности !!!! Наравно, како чај тако и крему сам набавио од господина Зорана Костића из Блаца те му се овим путем срдачно захваљујем и наравно по потреби надаље желим да овај производ ИЗ ПРИРОДЕ У ЦЕЛИНИ, надаље користим. Срдачан поздрав, као и препорука многима да исто могу успешно користити без икаквих последица по сопствено здравље и без икакве сумње !!!!!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatki pelin i kancer

slatki pelin